Ciklus-show vélemények szülőktől

Ezen az oldalon szülői vélemények kerültek összegyűjtésre a Ciklus-show foglalkozásról. Ők az ingyenes szülői bemutató keretében élhették át, mit is tapasztalnak meg lányaik a “felvilágosító óra” folyamán.

Íme a visszajelzések, melyeket a bemutató alkalom után írtak nekünk!

Ciklus-show: szülői vélemények

„Már két gyermekünk is részt vett a programon, mindketten vidáman, felszabadulva jöttek ki az előadásról. Mivel részt vettem a szülőknek tartott bemutatón, lett egy közös “nyelvünk”, amit használva azóta is tudunk gátlások nélkül beszélgetni, ha fölmerül valami kérdés.

Az előadók olyan szépen és természetességgel beszélnek a lányoknak testük működéséről, a menstruációról, amit szerintem minden kislánynak hallani kellene a serdülőkora kezdetén. Sajnálom, hogy annak idején nekünk ez nem adatott meg.”

„Legnagyobb lányommal serdülőkora kezdetén próbáltam beszélgetni ezekről a “női” témákról, de egy-két mondat után mindig leállított: ő ezekre nem kíváncsi, hagyjam ezzel békén. A nehézségeket csak tetézte egy nem túl sikeres felvilágosító előadás. A “Ciklus-show” meghívóját is úgy kaptam meg, hogy ne gondoljam, hogy ő ilyenre elmenne.

Szerencsére addigra már részt vettem egy szülői bemutatón, és több anyukával együtt közösen győzködtük a barátnőket, mert biztosak voltunk abban, hogy jól fogják magukat érezni. Így csapatban, bár szorongva, de hajlandó volt elmenni.

Bár biztos voltam abban, hogy jól fogja magát érezni, a végeredmény minden várakozásomat felülmúlta. Egy teljesen kiegyensúlyozott, megnyugodott kislány jött ki az előadásról, a dolgok a helyükre kerültek. Rá két hónapra meg is érkezett az első menstruáció – szerintem nem véletlenül ekkor… Azóta is problémamentesen, vidáman telnek a nekünk már “nem nehéz napok”. Köszönet érte a szervezőknek és az előadóknak!”

„A foglalkozásvezetők bemutatták nekünk a leglényegesebb momentumokat a programból, amelyek nekünk is nagyon tetszettek és jól szórakoztunk.

Szülőként azt gondoljuk, hogy ilyen előadáson minden gyermeknek részt kellene vennie. Örülünk, hogy iskolánk lehetőséget nyújt gyermekeinknek, hogy a serdülőkor kezdetén ne legyen előttük tabu a testük működése, és megtanulják azt értékelni. Reméljük, hogy ez a bemutató évente megrendezésre kerül…”

„Köszönjük a lehetőséget! Számunkra is élmény volt a beszámoló, nekem fiús anyaként a lányos rész megható volt, többször el is érzékenyültem! Ha legközelebb szervezel, gondolnál ránk is? Kislányunkat mindenképpen szeretném majd benevezni, valószínűleg a barátnőjével együtt menne.”

Nagy örömömre szolgált a felvilágosító program, mivel negyedikes lányom eléggé zárkózott a témában, nehezen tudtam elindítani bármi ilyen nemű beszélgetést, pedig kapcsolatunk nyitottnak mondható. Láthatóan zavarta a téma, de a program segítette őt is és engem is, hogy könnyebben tudjunk róla beszélgetni.

A program utáni napokban még nem részleteztük ki a hallottakat, de utána magától jött a további kérdésekkel, vagy hogy elmesélje, miket hallott. Azóta is többször szóba került a nővé válás, és sokkal természetesebben beszél róla, gátlások nélkül. Az interaktív, játékos forma pedig kimondottan tetszett neki, sokkal jobban el tudja képzelni mi folyik a kis szervezetében.

Nagyon szépen köszönjük, és további sok sikert kívánunk!”

„Arról beszélgettünk a férjemmel, hogy ezt minden iskolába be kéne vinni, mert ráférne a fiatalokra a szemléletváltás a testükkel és a szexualitással kapcsolatban.”

„Először is nagyon köszönöm, hogy apaként ott lehettem ezen a lélekemelő előadáson, hogy kedves Csilla, munkatársaddal együtt vállaltátok ezt a nagy áldozatot, rádobtátok a teljes délutánotokat erre a szülői bemutatóra és a beszélgetésre. És minden bizonnyal felbecsülhetetlen időt és energiát szántatok már eddig is arra, hogy megtanuljátok, előadásra alkalmassá érleljétek magatokban ezt a kincset, amivel most minket is megajándékoztatok.

Mert számomra óriási ajándék volt. Az, hogy a teremtéstörténet szűkszavú néhány mondatát (“Férfinak és nőnek teremtette (az embert), majd megáldotta őket: Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet és vonjátok uralmatok alá…”) hogyan lehet gyermekeink nyelvére, a játékosság nyelvére átültetni; hogy a teremtés hallatlan bőkezűségét, leleményességét, gazdagságát be lehet így mutatni! – felemelő és igazán lelki élmény volt.

Hálás vagyok azért is, mert bizony erre én is alkalmatlannak érzem magam, mint szülő. És ez nem biológia óra, mert az kevesebb ennél. Ez szerintem tanúságtétel, mert ha kimondatlanul is, de az a hit áll mögötte, hogy azért ilyen csodálatos a világ, mert Isten szeretetből alkotta. És ha visszaemlékszem arra, hogy mi annak idején mit kaptunk ebben a témában…

Még egyszer nagyon köszönöm mindazoknak, akiknek segítségével ez a délután létrejött!”

Ha…

…kíváncsi vagy, miért ilyen pozitívak a Ciklus-showról a szülői vélemények,
…szeretnéd átélni a szülői bemutató élményét és feltenni a kérdéseidet,
…szeretnéd megtudni, milyen varázslatos, ugyanakkor ismeretgazdag egy Ciklus-show,
…szeretnél felnőttként különleges módon rátekinteni a női test működésére,
…és mindezt INGYEN:

vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha pedig szívesen elolvasnád a foglalkozáson részt vett lányok visszajelzéseit is,

itt teheted meg!

Oszd meg a cikket egy kattintással!

Minden jog fenntartva! © Copyright 2020 Anya-lánya honlap | Kapcsolat: csilla@anya-lanya.hu / +36304575352