Ciklus-show foglalkozás – szervezési tudnivalók

Az alábbiakban a Ciklus-show foglalkozás szervezési részével kapcsolatos legfontosabb praktikus információkat, tudnivalókat olvashatod. Amennyiben bármilyen további kérdésed merülne fel, vedd fel velünk a kapcsolatot itt!

Hány éves kortól ajánlott a Ciklus-show foglalkozás?

A lányok érettsége alapján akár már 4. osztályban aktuálisak lehetnek a foglalkozások, de legtöbbször az 5. vagy 6. osztályosokhoz hívnak bennünket. Többször jártunk már a programmal 7. és 8.osztályban is – bár nekik inkább az idősebb korosztályoknak megfelelően más programot kínálunk (szerelem, szexualitás, felelős párkapcsolat, családtervezési módszerek témában).

Szervezéssel kapcsolatos tudnivalók

Milyen hosszú egy Ciklus-show foglalkozás?

A foglalkozás egy alkalmas, és öt óra hosszú – nagyjából egy iskolai tanítási napot vesz igénybe.

Hány fősek a résztvevő csoportok?

Egy-egy csoport létszáma 8-15 fő (ha ennél több lány van az osztályban, általában két csoportra bontjuk őket).

Hol zajlik egy Ciklus-show foglalkozás?

Legtöbbször iskolákba hívnak bennünket a programmal – ilyenkor általában tanítási időben zajlik a foglalkozás, vagy egészségnap, projektnap, iskolanap kapcsán szervezik meg azt.

Helyigény: annyi tanteremre vagy megfelelő méretű egyéb helységre van szükség, ahány csoport van. Fontos, hogy a terem a foglalkozás időtartamára végig szabad legyen (illetve előtte-utána szükséges egy-egy óra az előkészületekhez, ill. összepakoláshoz). A padokat az előkészületek során széttoljuk a falak mellé, a székeket eléjük tesszük körben, és a középen kialakuló tágas helyen (amelyet feltakarítanak a foglalkozás előtt) építjük fel a Ciklus-show színpadot.

Mennyi a foglalkozás részvételi díja?

A foglalkozások részvételi díja 4500 Ft/fő. Budapesten kívüli helyszín esetén útiköltség is felszámolásra kerülhet.

Szociálisan hátrányos helyzetű lányok részére előzetes egyeztetéssel kedvezmény igénybevételére is lehetőség van.
A részvételi díj egyeztetését a szülőkkel/iskolával a szervező szülő vagy az osztályfőnök szokta felvállalni. A foglalkozás megtartásáról számlát állítunk ki, melyet készpénzben vagy átutalással lehet kiegyenlíteni.

A foglalkozások előtt igény szerint egy kb. egyórás INGYENES bemutatót tartunk a szülőknek, amely során ők is élményszerű betekintést kaphatnak a foglalkozásba. Ennek részleteiért kattints ide!

Na és mi lesz a fiúkkal…?

Mivel legtöbbször iskolai osztályokhoz megyünk foglalkozásokat tartani, a felmerülő igényeknek megfelelően magyar munkatársaink munkája nyomán megszületett a fiúknak szóló foglakozás, a Titkos Küldetés®. Ilyenkor általában két teremben, párhuzamosan zajlik a két program, külön a lányok, külön a fiúk részére.

A fiúk hasonlóan játékos és interaktív módon ismerik meg a férfivá válás testi-lelki folyamatát, a férfitest működését, a férfi termékenység részleteit és az új Élet csodáját. Átélhetik saját maguk és saját testük különlegességét, és megismerik a női test, a női termékenység működését is.

Érték- és kapcsolatközpontú szemléletben kapnak választ a szexualitással kapcsolatos kérdéseikre. Mindez elősegíti, hogy a pontos ismereteken túl megerősödjön bennük a saját magukkal kapcsolatos tudatosság és felelősség is.

Titkos küldetés foglalkozás fiúknakFotó: Vecsési Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Ha szeretnél Ciklus-showt az osztályban, ugyanakkor Titkos Küldetést is a fiúknak…

Ha szeretnéd, hogy az osztályban a lányok és a fiúk ugyanolyan érték- és kapcsolatközpontú szemléletű felvilágosító foglalkozáson vegyenek részt…

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

A fiúknak szóló foglalkozásról részletesebben itt olvashatsz: http://titkosküldetés.hu

Oszd meg a cikket egy kattintással!