Ciklus-show foglalkozás – szervezési tudnivalók

Az alábbiakban a Ciklus-show foglalkozás szervezési részével kapcsolatos legfontosabb praktikus információkat, tudnivalókat olvashatod. Amennyiben bármilyen további kérdésed merülne fel, vedd fel velünk a kapcsolatot itt!

Hány éves kortól ajánlott a Ciklus-show foglalkozás?

A lányok érettsége alapján akár már 4. osztályban aktuálisak lehetnek a foglalkozások, de legtöbbször az 5. vagy 6. osztályosokhoz hívnak bennünket. Többször jártunk már a programmal 7. és 8.osztályban is – bár nekik inkább az idősebb korosztályoknak megfelelően más programot kínálunk (szerelem, szexualitás, felelős párkapcsolat, családtervezési módszerek témában).

Szervezéssel kapcsolatos tudnivalók

Milyen hosszú egy Ciklus-show foglalkozás?

A foglalkozás egy alkalmas, és öt óra hosszú – nagyjából egy iskolai tanítási nap az időtartama.

Hány fősek a résztvevő csoportok?

Egy-egy csoport létszáma 8-15 fő (ha ennél több lány van, általában két csoportra bontjuk őket).

Hol zajlik egy Ciklus-show foglalkozás?

Régebben legtöbbször iskolákba hívnak bennünket a programmal – ilyenkor általában tanítási időben zajlott a foglalkozás, vagy egészségnap, projektnap, iskolanap kapcsán szervezik meg azt.

A JELENLEGI TÖRVÉNYI SZABÁLYOZÁS SZERINT CSAK ISKOLÁN KÍVÜLI HELYSZÍNEN, SZÜLŐI SZERVEZÉSBEN, TANÍTÁSI IDŐN KÍVÜL (szünet / szombati nap) TUDUNK FOGLALKOZÁST TARTANI.

Helyigény: annyi tanteremre vagy megfelelő méretű egyéb helységre van szükség, ahány csoport van. Fontos, hogy a terem a foglalkozás időtartamára végig szabad legyen (illetve előtte-utána szükséges egy-egy óra az előkészületekhez, ill. összepakoláshoz). A padokat az előkészületek során széttoljuk a falak mellé, a székeket eléjük tesszük körben, és a középen kialakuló tágas helyen (amelyet feltakarítanak a foglalkozás előtt) építjük fel a Ciklus-show színpadot.

Mennyi a foglalkozás részvételi díja?

A foglalkozások részvételi díja 5500 Ft/fő. Budapesten kívüli helyszín esetén útiköltség is felszámolásra kerülhet.

Szociálisan hátrányos helyzetű lányok részére előzetes egyeztetéssel kedvezmény igénybevételére is lehetőség van. A foglalkozás megtartásáról számlát állítunk ki, melyet készpénzben vagy átutalással lehet kiegyenlíteni.

A foglalkozások előtt vagy után igény szerint egy kb. egyórás INGYENES bemutatót tartunk a szülőknek, amely során ők is élményszerű betekintést kaphatnak a foglalkozásba. Ennek részleteiért kattints ide!

Na és mi lesz a fiúkkal…?

Az érdeklődő szülők kérdezni szokták, hogy van-e “Ciklus-show fiúknak”? A felmerülő igényeknek megfelelően magyar munkatársaink munkája nyomán megszületett a fiúknak szóló foglakozás, a Titkos Küldetés®. Akár egyidejűleg két teremben, párhuzamosan is folyhat a két program, külön a lányok, külön a fiúk részére.

A fiúk hasonlóan játékos és interaktív módon ismerik meg a férfivá válás testi-lelki folyamatát, a férfitest működését, a férfi termékenység részleteit és az új Élet csodáját. Átélhetik saját maguk és saját testük különlegességét, és megismerik a női test, a női termékenység működését is.

Érték- és kapcsolatközpontú szemléletben kapnak választ a szexualitással kapcsolatos kérdéseikre. Mindez elősegíti, hogy a pontos ismereteken túl megerősödjön bennük a saját magukkal kapcsolatos tudatosság és felelősség is.

Titkos küldetés foglalkozás fiúknakFotó: Vecsési Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Ha szeretnél Ciklus-showt az osztályban, ugyanakkor Titkos Küldetést is a fiúknak…

Ha szeretnéd, hogy az osztályban a lányok és a fiúk ugyanolyan érték- és kapcsolatközpontú szemléletű felvilágosító foglalkozáson vegyenek részt…

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

A fiúknak szóló foglalkozásról részletesebben itt olvashatsz: http://titkosküldetés.hu

Oszd meg a cikket egy kattintással!

Minden jog fenntartva! © Copyright 2023 Anya-lánya honlap | Kapcsolat: csilla@anya-lanya.hu / +36304575352